2

Wollov review/misli animeja Another

WWolla - Pred 9 meseci

Hi, moje ime je Wolla. Pred nekaj časom sem za zabavo iskal, če so kakšni animeji bili prevedeni v slovenščino in najdel ta JACKPOT spletne strani. Čeprav nima animeje žanre, ki mi je bolj vseč (slice of life, surreal) mi je ideja gledati animeje v svojem maternem jeziku zdela zelo kul. Tako, da bom na tem forumu pisal reviewje od kateregakoli animeja na spletni strani, ki sem ga gledal.

Danes sem končal gledati Another, ki sem sicer že gledal v 2016 ali 2017 in imel dobre spomine o njem, čeprav sem tudi veliko pozabil. Zgodba animeja je kar zanimiva, a je tudi počasna in ne tako zapletena, a jaz vidim ti dve stvari kot pozitivne. Misterijske drame kjer umre veliko ljudi mi niso že za dolgo časa zanimive, a mi je zaradi enostavnosti te zgodbe bilo jo lažje gledati. Odnosi med osebami so mi zdeli malo čudni. Je ku da bi kazalo, da so prijatelji, a dejansko se ne čuti kot da imajo prijateljske odnose zaradi fokusa na dramo. Malo mi je tudi vseč, da osebe zgledajo podobne drugim, kar je bolj realistično, a mislim da bi tudi lahko malo bolje jih razlikovali v zgledu. Bor proti prekletstvu ki povzroči tragedije je fajn ideja zgodbe in je za anime edinstveno, da se ne konča prekletstvo in ne ugotovi zakaj obstaja, ampak se ga samo preživi. To dejstvo mi da vibe folk zgodbe pri tem animeju.

Za zabavo bom še rekel, da sem od spomina na ta anime mislu, da tista dekle z črnimi lasi in očali umre namesto Sakuragi. Potem, ko sem vidu da to ni res sem pa mislu, da se bo na koncu odkrilo, da je ona odvečni dijak, ampak je preživela in ni nikoli naredila nekaj pomembnega. Se mi zdi da sem zmedu njo s tisto dijakinjo, ki umre v prvi epizodi Lain.

Overall 10/10, ker jaz ocenim vse kar mi je vseč kot 10/10. Mochizuki je kar handsome.

Opazu sem, da je na tej strani preveden cel Fate/Stay Night, kar bom verjetno naslednje gledal. Čeprav nisem nikoli prebral ali gledal nekaj od Fate imam online prijateljko, ki ji je zelo vseč in sem zaradi nje prebral drugo Type-Moonovo delo Tsukihime. Rekla pa mi je, da je anime Fatea zelo slab, ampak bom ga še zmerem gledal. Bo zabavno se norčevati z njo o tem.

Komentar