0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Real-world Pokémon arena battle park found in Japan【Photos】

Real-world Pokémon arena battle park found in Japan【Photos】

Namerno ali ne, ni mogoče pogledati na ta park v enem največjih japonskih mest in si ne zamišljati, da Pikachu tam pravkar meče svoje električne naboje.

Po mesecih mučnega čakanja, je 15. novembra izšla igra Pokemon Sword and Shield. Tokrat velike spremembe vključujejo celotno 3D mapo z vidnimi Pokemoni, ki pohajkujejo po okolici. Ocene kriti hvalijo poostren nivo vživetja, toda pomembno si je zapomniti, da je Sword and Shieldova regija Galar povsem izmišljena. Čeprav bi si to vsi radi zamislili, se Japonska še ni zlila s Poke...

 

 

Besedo vzamemo nazaj, saj ni mogoče pogledati na ta Japonski park in si ne zamisliti, da je pravzaprav mesto pokemonskih bojev epskih razsežnosti. Struktura hodne poti in travnih predelov so skoraj na las podobni Poke kroglam, travni polovici pa izgledata natanko tako kot mesti v pokemonskih bojiščih, kjer stojita trenerja, ki se bosta pravkar udarila.

"Našel sem ta park in ne morem si zamišljati, da je bil načrtovan za kaj drugega kot pokemonske boje," je twitnil japonski uporabnik @kusakakiri skupaj z nekaj fotografijami.

 

 

Po vsem tem snegu lahko ugibate, da se park nahaja v enem izmed hladnejših predelov Japonske in ne bi se motili. Gre za Sapporo, prestolnico najsevernejše japonske prefekture Hokkaido, par pa se nahaja ne prav daleč od postaje Shin Sapporo, od koder pelje nadzemna linija JR Chitose in podzemna linjja Tozai Sapporo.

 

▼ Pokemon park (rdeča puščica) in postaja Shin Sapporo (modra)

 

Park nima imena, zato nima uradnega naslova. Toda do njega ni težko priti, saj je obkrožen s številnimi znanimi mesti. Za začetek, nahaja se na severni strani reke Notsuporokawa, rahlo vzhodno od mesta, kjer se križa s cesto Genshirindori. Prav tako stoji čez cesto od zelenjavnega marketa Kobayashi na naslovu Hokkaido, Sappro-shi, Atsubetsu-ku, Atsubetsu Higashi 2-jo 1-chome 1 (北海道札幌市厚別区厚別東2条1丁目1).

 

▼ Park (rdeče), reka Notsuporokawa (modro) Zelenjavni market Kobayashi (zelena) in cesta Genshirindori (rumena)

 

Od 7. izhoda postaje Shin Sapporo je do parka približno 10 minut, na poti je tudi 7-Eleven, kjer lahko kupite hrano in pijačo, a na žalost ne tudi Poke krogel.

 

▼ Park (rdeča) in 7. izhod postaje Shin Sapporo Station (modra)

 

Čeprav se zdi, da park stoji že lep čas, je šele sedaj povžel zanimanje zaradi svoje nenamerne, a natančne pokemonske tematike. Ni še znano, ali je dober prostor za lovljenje Pokemon GO primerkov.

  1. Novice
0 Share