0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Olimpijske igre v Tokiu vam bodo morda na stadion dovolile odnesti le eno plastenko

Olimpijske igre v Tokiu vam bodo morda na stadion dovolile odnesti le eno plastenko

Organizacijski komite razmišlja o uvedbi ne najbolj osvežilnih pravil za olimpijske igre, ki bodo potekale med japonskim vročim in vlažnim poletjem.

Olimpijske igre v Tokiu so oddaljene dobre pol leta, vznemirjenje se viša in mesto se pripravlja na gostovanje največjega spektakla v športu. Bo tuje zanimanje na Japonsko prineslo novo dobo internacionalizma? Bo novopečena Japonka Osaka Naomi domov prinesla zlato v tenisu? Bo garderoba g. Sata razlog za njegovo prepoved vstopa na športna prizorišča?

Ta trenutek nihče ne more trditi zagotovo, toda jasno je, da bo vreme vroče, vlažno in izredno spoteno.

Otvoritvena slovesnost se bo zgodila 24. julija, igre pa se bodo zaključile 9. avgusta, kar se prekriva z najbolj soparnim obdobjem v letu na Japonskem. Ni nenavadno, da temperature v Tokiu sredi poletja narastejo preko 33 stopinj celzija, z njimi pa pridejo tudi izredno visoka vlažnost, pogosta težava so omedlevice in težko dihanje zaradi vročine, tako za gledalce kot za nastopajoče. Hidracija je zatorej prvotnega pomena, toda če nameravate s seboj na prizorišča vzeti vodo, športno ali drugo pijačo, boste morda omejeni pri količini.

Japonska medijska agencija Kyodo poroča, da bo Tokijski olimpijski komite gledalcem na tekmovališča dovolil prinesti eno, in le eno, plastenko. Čeprav se sliši kot nov nesmiseln regulacijski predpis, podobno kot pri prepovedi objave videov na socialna omrežja, gre le za uvedbo že obstoječih predpisov preteklih olimpijskih iger. Za namene varnosti in anti-terorizma so pretekle Igre pogosto prepovedale zunanjo pijačo, zato je Tokio pravzaprav ob dovoljenju ene plastenke nepričakovano uvideven.

Organizacijski komite razmišlja tudi o podeljevanju brezplačnih plastenk vode gledalcem ob vstopu na prizorišče. Predlog je še vedno v začetnem stažu in bi potreboval strinjanje podjetja Coca-Cola, ki ima ekskluzivne pravice za pijačo na tokijskih igrah.

Vredno je omeniti tudi, da trenutno ni omejitev na to, kako velika je lahko plastenka. Dvolitrske plastenke vode in športnih pijač so na voljo v vsaki japonski trgovini in konbiniju. Možnost seveda obstaja, da bo komite velikost omejil na 0,5 litra (standardna velikost za eno osebo na Japonskem).

  1. Novice
0 Share