1
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 1 letom

Nov napovednik za Suzume no Tojimari predstavi prvi dialog in prikupen stol

Nov napovednik za Suzume no Tojimari predstavi prvi dialog in prikupen stol

Shinkai Makoto je izredno konsistenten režiser. Ne le, da je ustvaril edinstven vizualni in tematski slog animejev, od leta 2013 se drži načrta, da vsako tretje leto izda nov celovečerni vrhunec.

Toda najnovejši film se od zadnjih dveh predhodnikov, Kimi no Na wa ter Tenki no Ko, razlikuje po tem, da bo namesto poleti izšel jeseni. Morda so ravno v znak pričakovanja novega filma izdali nov, daljši napovednik za Suzume no Tojimari. Ob ogledu boste napolnjeni s toliko umetelnosti in misterija, da je težko reči, ali bo čakanje kanček lažje.

 


Napovednik spremlja srh vzbujajoča glavna tematska pesem, zvok hkrati obračajoče se ključavnice (Suzume no Tojimari ne nazadnje pomeni "Suzumejino zaklepanje vrat"). Pričetek videa nam poda dober vpogled v moškega protagonista, dolgolasega popotnika, ki ga Suzume obide na kolesu, kar sproži dramatično predstavo ključa, ki oddaja val magične energije.



Predogled ima angleške podnapise, toda zdi se, da besedilo pesmi še ni prejelo končne oblike, saj je slovnica malce okorna (kar ni nikakršna novost za Shinkaijev predogled animeja). Reference na srečanja, pomembne solze in glasovi, ki se borijo, da se ne izgubijo v vetru se pretopijo v "Morda je nesmiselno, morda je grdo, toda na drugi strani pravičnega..." preden preidemo v prvo vrstico govorjenega dialoga. Suzume odpre vrata, ki vodijo na povsem drugo mesto in pravi "Zašla sem v svet z neskončnim nebom, kjer se je zdelo, kot da se je ves čas na svetu le spojil."



Deležni smo tudi prvega vpogleda v nekaj novih likov, kot je kratkolasa ženska, s katero se zdi, da je Suzume v prijateljskem odnosu ter bolj ospreden oživljeni stol - tako je, stol - otroške velikosti s tremi nogami. Priča ste lahko sceni, ki se osredotoča na rdečo pentljo, ki jo Suzume nosi okoli vratu in se zdi namerna referenca na pentljo iz Kimi no na Wa, ki jo nosi glavna junakinja v kultnem celovečercu. Suzume obišče tudi poplavljeno območje, ponovno precej podobno okolišu iz Tenki no Ko, kar namiguje, da bo Suzume no Tojimari tretji film v svetu, ki si ga delita predhodna animeja.



Obrnimo se še na tehnični aspekt animacije. Shinkaijev prodor med zvezde anime režiserjev pomeni, da je pravzaprav edini "ne-Ghiblijev" ustvarjalec, ki nam lahko ponudi vizualni spektakel, za katerega se zdi, da ima neomejen proračun. Napovednik je poln ne le čudovite animacije likov in briljantnih barv, temveč mnogih scen z dramatičnimo uporabo kotov kamere.



Suzume no Tojimari prijava v japonske kinematografe 11. novembra.

  1. Novice
0 Share