0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 3 leti

Na Japonskem odkrit skrivnostni "žebeljni dom"

Na Japonskem odkrit skrivnostni "žebeljni dom"

Ena izmed najbolj nenavadnih položajev nepremičnin v državi.

Odkar je pričel Google zajemati Zemljo iz zraka in jo deliti s spletom, so ljudje naredili nenavadna odkritja v svojih soseskah. Te dni je zračna perspektiva izkopala novo odkritje, tokrat v prefekturi Aichi.


▼ Googlov zemljevid prikazuje poslopje, ki sedi na gričku, ki ga iz vseh strani obkroža rudnik.


Slike so bile deljene na Twitterju, kjer so sprožile diskusijo o tem zakaj in kje se ta dom nahaja ter kaj pravzaprav je.

    “Izgleda kot zadnja trdnjava gradu.”
    “To je skrivni raziskovalni center Zememljih obrambnih sil. V kleti te hiše je starodavna pošast, apostol ali AKIRA, ki spijo pri zelo nizki temperaturi”
    “Je varno živeti na takšnem mestu? Ne bi bilo nevarno v močnem dežju?”
    “Kako je to mogoče? Rad bi izvedel zgodbo za tem.”
    “Je morda svetišče? To bi lahko razložilo, zakaj se ga niso dotaknili.”
    “Mislim, da je verjetneje, da se lastnik ni strinjal s ponudbo o prevzemu.”


Čeprav je teorija o svetišču dobra, so jo na spletu ovrgli, ko so ljudje pričeli trditi, da izgleda kot navadno domovanje. Nekateri se sprašujejo, ali gre za nestrinjanja pri nakupu zemljišča in ga primerjajo z izgledom "žebeljnih domovanj" na Kitajskem.

"Žebeljni domovi", znani kot "dingzihu" v mandarinščini, so tako imenovani, ker stojijo osamljeni in izstopajo med novoizgradnjami. Do njih pride, ko lastniki nočejo sprejeti ponudb o relokaciji ali nakupu iz strani gradbinca, ki želi porušiti njihovo domovanje, zato gradbeni razvoj kljub temu poteka okoli njih in jih pusti na nekakšnem starodobnem otoku, ki izstopa kot star žebelj v novem domovanju.


▼ Primer žebeljnega domovanja na Kitajskem.


Čeprav je mogoče, da ima hiša v Aichiju podobno "žebeljno" ozadnje, je uporabnik na Twitterju opazil, da slike na Googlu govorijo o tem, da se lokacija ni spremenila že precej časa, kar pripomore k teoriji, da lastnik zemljišča še vedno živi v hiši ter je okolico le posodil ali prodal v namen kopanja gline.

V okolici je precej odprtih kopov gline, saj je Aichijev Seto eden izmed okrajev na Japonskem naboljh poznanih po lončarstvu. Setoyaki (Setovsko lončarstvo) na tem območju obstaja od 13. stoletja in je tako znano, da so ga imenovali enega izmed Šestih starodavnih Kilnov Japonske 20. stoletja, oznaka predana le najboljšim kilnom (vrhunski keramiki) v deželi.


▼ Lončarstvo je tako pomembna industrija za Seto, da tam domuje Prefekturni muzej keramike v Aichiju, ki stoji le sedem minut vožnje od skrivnostega poslopja.


Toda sodeč po spletnih govoricah, večina verjame, da gre za japonsko žebeljno domovanje. Pri letališču Narita kmetovalec Shito Takao živi im kmetuje med pristajalnimi stezami, saj je zavrnil denarno ponudbo v vrednosti 180 milijonov jenov, da zapusti zemljišče v namen širitve letališča.

▼ Shitovo zemljišče z obdelovalnimi površinami.


▼ Ni pa edino zasebno zemljišče, ki kljubuje širitvi letališča. Ki no ne Pension je trdnjava z zanimivo zgodbo.


Shitova družina je sto leta živela in kmetovala na tem zemljišču in zato zavrača vse ponudbe o prevzemu. Mogoče je, da imata njegovo in zemljišče v Aichiju podobno zgodbo.

Za zdaj ostaja zgodba za Aichijevim žebeljnim domom skrivnost. Vsaj dokler eden izmed raziskovaljnih poročevalcev ne obišče poslopja in se dokoplje do dna tega misterija.

  1. Novice
0 Share