0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Kyoto Animation ima ganljiv načrt za razdelitev 3,2 milijard yenov donacij za namen požara

Kyoto Animation ima ganljiv načrt za razdelitev 3,2 milijard yenov donacij za namen požara

Podjetje znova postavlja ljudi na prvo mesto, saj denarja ne bo porabilo za namene podjetja. Skoraj takoj po požigu Kyoto Animationa 18. julija so ljudje pričeli spraševati, kam lahko pošljejo donacije. Anime ljubitelji so vedno gojili strastno povezavo z industrijo in v primeru Kyoto Animationa, studia, ki je ustvaril nekatera najboljša animirana dela zadnjih let, je vez še posebej trdna.

 

V odziv izjemnemu prilivu sožalij in podpore je Kyoto Animation ustvaril namenski bančni račun, kamor se prenašajo donacije, ki prihajajo tako znotraj kot izven Japonske. Skoraj pet mesecev po napadu je znesek zrasel na 3.2 milijarde yenov (26.400.000 €) in podjetje verjame, da je čas za razdeljevanje žrtvam.

Na prvem srečanju odbora, ki je potekal v Kyotu so pričeli diskusijo za razdeljevanje donacij in potrdili, da niti en jen ne bo porabljen za namene podjetja.

 

Za preživele žrtve, ki so bile neposredno ranjene v požaru se je Kyoto Animation zavezal, da bodo prejeli del donacij v enkratnem znesku namesto v obrokih. Toda podjetje ne bo le razdelilo celotnega zneska po številu prizadetih zaposlenih. Upoštevali bodo specifične okoliščine vsakega posameznika. Ta proces bo vključeval srečanje z družinami žrtev in potrebe gospodinjstva z otroki ter tista, kjer je bil zaposleni primarni prinašalec zaslužki in so tako domači z mrtvimi ali ranjenimi najbolj prizadeti.

 

Čeprav se je visoko število ranjenih zaposlenih vrnilo na delovno mesto, mnogi tega še ne morejo storiti, bodisi zaradi telesnih ali psihičnih ran, 36 preminul pa tega nikoli ne bodo mogli storiti. Pot do čustvenega okrevanja bo dolga in težka, toda z radodarnim trudom donatorjev in humanitarno filozofijo Kyoto Animationa bo za žrtve in njihove družine plačevanje računov nekoliko lažje.

  1. Novice
0 Share