1
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 3 leti

Japonska umika krizno stanje iz prefektur Kyoto, Osaka in Hyogo

Japonska umika krizno stanje iz prefektur Kyoto, Osaka in Hyogo

Japonska vlada je naznanila, da bo umaknila krizno stanje iz prefektur Osaka, Kyoto in Hyogo. Vse tri prefekture so dosegle cilj 0,5 ali manj okužb na 100 tisoč ljudi na teden.

Tokyo in sosedna Kanagawa še nista dosegla kriterijev, sta pa jo Chiba in Saitama, preostali sosednji prefekturi. Poleg Tokia in Kanagawe bo krizno stanje ohranil tudi najsevernejši Hokkaido.

Japonski premier Abe Shinzo je krizno stanje v Tokyu, Kanagawi, Saitami, Chibi, Osaki, Hyogu in Fukuoki naznanil 7. aprila. Guverner Kyota Nishiwaki Takatoshi je vlado zaprosil, da 10. aprila na seznam dodajo Kyoto. Guverner Aichija Oumura Hideaki je podobno prošnjo za lastno prefekturo podal 16. aprila in nato neodvisno naznanil krizno stanje 17. aprila. Hokkaido je lastno krizno stanje po treh tednih umaknil 19. marca in naznanil drugo krizno stanje 12. aprila.

Abe je 16. aprila naznanil, da je vlada podaljšala krizno stanje po vsej državi do 6. maja. Po novo sprejetem zakonu, ki dovoljuje to deklaracijo, se je Abe srečal z vladno službo za boj proti COVID-19 preden je naznanil podaljšanje.

Do sredine tega tedna je bilo na Japonskem odkritih 16.385 primerov virusa (število ne vključuje 712 primerov iz križarke Diamond Princess), 771 jih je za posledicami umrlo.

  1. Novice
0 Share