0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Archipel izda dokumentarec z ustvarjalcem Shaman Kinga Takei Hiroyukijem

Archipel izda dokumentarec z ustvarjalcem Shaman Kinga Takei Hiroyukijem

Takei v dokumentarcu govori o potovanju z mango, ukinitvi Shaman Kinga ter bodočih delih.

Dokumentarni Youtube kanal Archipel je izdal 15-minutni angleško podnaslovljeni intervju in dokumentarec s Takeijem Hiroyukijem, avtorjem mang, najbolj znanim po delu Shaman King. Takei govori o življenju z mango, svojih začetkih in vplivih ter kje je črpal navdih za Shaman King.

 

Intervju se dotakne okoliščin ukinitve Shaman Kinga. Takei pravi, da je po določenem času njegovo delo postalo "umetelnejše". "Raje kot da bi se osredotočal na bralce, se je del mene želel zabavati sam. To je bila napaka. Podzavestno, ko je pričela manga padati na lestvicah branosti, sem čutil, da nisem več zaželen. V tistem trenutku je težko zbrati energijo za zaključek serije. Nisem vedel, kaj naj narišem. Bil sem utrujen od vseh let tedenskih poglavij, zato nisem našel moči, da bi napisal konec. Toda zaključek je bil potreben, želim si le, da bi mi sporočili prej..."

Shaman King je pričel izhajati v Shueishinem Weekly Shonen Jumpu leta 1998. Serija se je nenadoma končala leta 2004, toda ponovni natis je "pravi konec" objavil leta 2009. Takei pravi, da je bil vesel, da je lahko po počitku dosledno zaključil zgodbo. Govori tudi o bodočih ciljih in novi mangi, v katero želi vložiti "vse moči".

Takei je napisal več kratkih zgodb z naslovom Shaman King 0 v Shueishinem Jump X-u novembra 2011 in izdal nadaljevanje serije po imenu Shaman King Flowers v isti reviji med letoma 2012 in 2014. Shaman King: The Super Star, novo poglavje mange, je izšlo maja 2018.

Med Takeijev opus spadajo tudi mange Ultimo, Juimbor in Nekogahara: Stray Cat Samurai. Sodeloval je pri animeju Garo the Animation kot pomočnih načrtovalca likov. Nekogahara je izšla septembra 2015 ter se zaključila aprila 2018.

  1. Novice
0 Share