Mange

Znana zasedba animeja ‘Akame ga Kill!’


V poletni sezoni izpod peresa mangakaja Takahira prihaja Akame ga Kill!, anime narejen po istoimenski mangi. Izid animeja je določen za julij.

Režiserski stolček bo prevzel Tomoki Kobayashi (Sola, Tears to Tiara) pod produkcijsko hišo White Fox, scenarist pa bo Makoto Uezu (D-Frag!, Devil Survivor 2 The Animation, Danganronpa The Animation, School days), s katerim bo sodeloval tudi sam pisec mange. Načrtovanje likov in režija animacije je pripadla Kazuhisi Nakamuri.

Znani so tudi že prvi posojevalci glasov. Glavni junakinji Akame bo glas posodila 20-letna seiyuu Sora Amamiya, prav tako pa bo zapela uvodnik. Amamiya je uspešno prešla 2. Music Ray’n Super Seiyu avdicijo leta 2011 in pričela delati kot profesionalna posojevalka glasov. Najbolj znana je po vlogi Shiho Kitazawe iz Idolm@aster in Kaori Fujimiye iz tekočega animeja te sezone Ishuukan Friends (Enotedenska prijatelja). Glas bo posodila tudi Touki Kirishimi iz animeja Tokyo Ghoul, ki je prav tako napovedan za to poletje.

 

 

Zasedba

Akame (アカメ)

Akame je članica skupine asasinov Night Raid. Kot prva izmed članov napade Tatsumija in ga skoraj ubije. Na začetku je videti zelo resna in hladna, vendar se izkaže za ljubeznivo in skrbno za varnost svojih soborcev. Ima mlajšo sestro, po imenu Kurome, ki je članica Jaegerjev in zvesta Cesarstvu.

 

 

Leone (レオーネ)

Leone je ena najstarejših članov asasinske skupine Night Raid. Je zelo umirjena in dobrovoljna ter izkazuje damske vrline, kot so dušenje s prsmi, postavljanje nog na mizo in pitje ogromnih količin sakeja. Služi kot “sestrski” lik za Tatsumija in mlajše člane Night Raida, saj se pogosto kliče “onee-san”. Kljub občasno moralno nezgledni naravi, Leone ne dopušča nepravice in je lahko posebej krvoločna do tistih, ki opravljajo zlobna dejanja. Izredna je v pridobivanju informacij in preudarnemu razmišljanju, ko je to potrebno.

Tatsumi (タツミ)

Tatsumi je mečevalec iz majhne vasi. V prestolnico se odpravi z dvema prijateljema v želji, da bo zbral denar za vas. Pred prihodom v prestolnico se loči od prijateljev. Tatsumi ni poznal pravega obraza prestolnice. Ko se zaradi naivnosti zaplete v nevarno situacijo, ga iz nje reši Night Raid, h kateri se pridruži, da bi se v prestolnici znebil skoruptiranih prebivalcev.

Mein (マイン)

Mein je samoimenovana “genijalna ostrostrelka”, povrhu pa tudi ostrojezična in hitro misleča članica asasinske skupine Night Raid. Hitro se ujezi in zlahka ji postane nelagodno v tuji družbi. Kljub hladni zunanjosti, je topla in prijazna do tistih, ki se jim odpre. Mein roku z močnim Teigujem v obliki puške, imenovane “Rimsko orožje: Buča”, ki strelja visokokoncentrirane krogle z duševno energijo. Njena prednost je v preciznem merjenju kakršne koli tarče. Ko je uporabnik Buče v nevarnem položaju, je moč krogel povečana.

Braht (ブラート) “Klavec stotih mož – Braht”

Braht je bil nekoč visok častnik v cesarski vojski, znan kot “Klavec stotih mož Braht”. Kasneje se odloči izdati Cesarstvo, ko je njegov nadrejeni krivo obtože zločina, ker se ni vdal zahtevam premierja. Brahtu se prične Cesarstvo gnusiti, saj ga le-to bolj ceni podkupnine kot njegovo trdo delo. Po odhodu iz cesarske vojske se pridruži revolucionarjem ter na koncu Night Raidu.

Esdese (エスデス)

Esdese je generalka cesarske vojske in vodja Jaegerjev. Uživa v počasnem trpinčenju sovražnikov, kar se izkaže tudi v primeru, ko z uporabo Teiguja položi ogromne kocke ledu v kotle, da bi ljudje v njih umirali počasneje in se na poti do tja bolj mučili. Kljub njenim sadističnim dejanjem, pokaže čutno srce, ko je v igri življenje njenih vojakov in ostalih, ki so ji blizu.

Najenda (ナジェンダ)

Najenda, znana tudi kot Mačo vstaje, je voditeljica asasinske skupine Night Raid. Redkobesedna, modra in preudarja vodi skupino v presenetljivo mirnem, a odločnem ozračju. Njena leta izkušenj služenja Cesarstvu kot generalka so jo izklesala v izredno sposobno voditeljico. Najendo občasno zamenjajo za moškega, za kar je kriv njen deški izgled, zaradi česar ji je njena legija nadela vzdevek Mačo vstaje. Njena navada je pripovedovanje slabih šal in rekov.

Rabac (ラバック)

Rabac je član Night Raida. Izkaže se za perverzneža, saj opazuje Leone med umivanjem, pri čemer je pogosto zasačen. V mestu deluje kot knjižničar pod krinko.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *