Mange

Takahashi Rumiko nominirana za najvišje odlikovanje ameriške striparske industrije


Mangaka Takahashi Rumiko je bila nominirana za Eisnerjevo dvorano slavnih, kar je najvišje odlikovanje v ameriški striparski industriji. Takahashijeva je bila za odlikovanje že nominirana leta 2014, vendar za sprejem ni dobila dovolj glasov sodnikov.

Rumiko Takahashi

 

Nagrada je v svetu stripov zelo pomembna, saj počasti ustvarjalce stripov, ki so pustili trden vtis na industriji po vsem svetu. Tako jo opisuje Comic-Con Internation:

Priljubljena avtorica mang Takahashi Rumiko je po mnogih statistikah najbolje prodajana avtorica stripov v zgodovini, saj se njene knjige prodajajo v več sto milijonov izvodih po vsem svetu. Prvo Takahashijino delo je bil one-shot Katte na Yatsura leta 1978. V istem letu je izšla tudi druga, precej priljubljenejša manga, Urusei Yatsura. Izdelala je tudi druge nepozabne klasike, med katere sodijo Maison Ikkoku, Ranma ½, InuYasha, One Pound Gospel, Mermaid Saga in Rumic Theater. Mnogo njenih del so tudi animirali.

Takahashijeva ima priložnost, da med štirinajstimi nominiranimi postane ena izmed štirih novih članov dvorane slavnih. Eisnerjeva dvorana slavnih je v preteklih letih že sprejela nekatere največje ustvarjalce mang. Med njimi so:

 

Tezuka Osamu (oče mang in animejev)

Osamu Tezuka

Koike Kazuo (pisec mange Lone Wolf and Cub)

Kazuo Koike

Kojima Goseki (ilustrator mange Lone Wolf and Cub)

Goseki Kojima

Otomo Katsuhiro (Akira)

Katsuhiro Otomo

Miyazaki Hayao (Studio Ghibli)

Hayao Miyazaki

Mizuki Shigeru (GeGeGe no Kitaro)

Shigeru Mizuki

 

Takahashi Rumiko bi se znašla v dobri družbi in svojemu izjemnemu pedigreju dodala še en dosežek. Sprejemniki bodo naznanjeni 22. julija na Comic-Conu v San Diegu.