Mange

Manga Hunter x Hunter se vrača na nov premor


Bilo je le vprašanje časa, a nov predogled prihajajoče številke Weekly Shonen Jumpa razkriva, da bo Hunter x Hunter z 41. številko znova na premoru.

Hunter x Hunter

Togashi Yoshihiro se je 26. junija vrnil s 46-tedenskega premora. Togashi je v avtorjev komentar o premoru humoristično pripisal: “Kot obuditveno nagrado sem od Nissin Foods prejel brezplačni donbei (rezance), zato se bom vrnil v letu dni.”

Medtem ko dolgoletni oboževalci mange obupujejo zaradi Togashijevih pogostih premorov in po spletu kroži šala, da je obseden z igro Dragon Quest, je znano, da avtorja že dalj časa težijo kronične bolečine v hrbtu. Togashi je v preteklosti napisal, da zaradi bolečin včasih ne more vstati iz postelje, toda razloga za premor tokrat ni navedel.

Hunter x Hunter
Graf izdaj in premorov (premori v rdečem)

Kljub nestanovitnim izdajam je Hunter x Hunter uspešnica in je na Japonskem prodana že v več kot 66 milijonih izvodih. Zgodba se odvija okoli Gona Freecssa, 12-letnika, ki je odločen, da bo postal najboljši Lovec (Hunter) in našel očeta. Na potovanju spozna nove prijatelje, bodočega zdravnika Leoria, maščevalnega Kurapiko in uporniškega nekdanjega plačanega morilca Killuo. Skupaj se trudijo postati Lovci in si pomagajo izpolniti sanje.

Hunter x Hunter

Hunter x Hunter je prejel dve večji animejski adaptaciji. Nippon Animation je izdelal 62-epizodno serijo in 30-epizodno OVA serijo, ki sta se predvajali med letoma 1999 in 2004. Studio Madhose je leta 2011 izdelal 148-epizodni anime, ki se je končal leta 2014.