Prijavite se na SloAnime newsletter in ostanite vedno povezani!

Mange

Manga Gintama bo letos vstopila v zadnje poglavje


V 63. zvezku mange Gintama je bilo naznanjeno, da bo priljubljena zgodba letos vstopila v zadnje poglavje. Avtor Sorachi Hideaki je dodal tudi, da še ni prepričan, ali to pomeni, da se bo manga zaključila letos ali prihodnje leto.
Sorachi je o letošnjem vstopu v zadnje poglavje govoril že na lanskoletni Jump Festi. Po dogodku je prejel številna pisma zaskrbljenih oboževalcev mange, zato je v zadnjem zvezku razjasnil, da konec morda še ne prihaja to leto.

Gintama Manga to Enter Final Arc in 2016

Vizualna podoba animeja:

New Gintama Series Slated for April 2015 haruhichan.com Gintama new season

Gintama je manga, ki jo piše in ilustrira Sorachi Hideaki in je pričela izhajati v Shuseishinem Weekly Shonen Jumpu 8. decembra 2003. Zgodba je postavljena v Edo, ki so ga zavzeli Nezemljani Amanti ter sledi življenju samuraja Sakata Gintokija, ki dela kot “plačanec za vsako delo”. Ob boku mu stojita prijatelja Shimura Shinpachi in Kagura. Sorachi je v mango dodal znanstveno-fantastično okolje, da bi like razvil po svojih željah, saj mu je urednik sprva predlagal, da jo postavi v zgodovinsko obdobje.

Manga je bila adaptirana v OVA epizode leta 2005 in televizijsko anime serijo, ki je pričela izhajati leta 2006. Prva sezona se je predvajala od leta 2006 do 2010. Po manjšem premoru se je vrnila pod imenom Gintama (2011) in izhajala do 26. marca 2012 s skupno 51 epizodami. Po ponovnem krajšem premoru se je na televizijo vrnila z 12-epizodno sezono, ki je izhajala od 4. oktobra 2012 do 28. marca 2013. Do danes serija šteje že 312 epizod. Navdihnila je tud dva filma; Gintama: Shinyaku Benizakura-hen in Gintama: Kanketsu-hen – Yorozuya yo Eien Nare.

Na Japonskem Gintama sodi med najpriljubljenejše mange v zgodovini, prodala se je v več kot 46 milijonov izvodih. Anime in njegove DVD-je izdaje se nemalokrat pojavljajo na Top 10 prodajnih lestvicah, medtem ko je kanal TV Tokyo naznanil, da je anime Gintama že od začetne sezone poleg Naruta prvi večji prodajni hit v tujini. Manga je priljubljena tako pri kritikih kot običajnem bralstvu. Pozitivne točke vključujejo predvsem izvrstno komedijo ter razvoj likov, medtem ko se pri negativni obračajo predvsem proti risanemu stilu.

Povzetek zgodbe:

Življenje v fevdalni Japonski ni lahko… posebej, ko pristanejo vesoljci in zavzamejo državo! Seveda, nov zdravstveni sistem je super, toda javna prepoved uporabe mečev je premagane samuraje pustila v težkem položaju pri izbiri nove karierne poti! To še posebej drži za ljudi kova Sakata Gintokija, ki niso naklonjeni k obdržanju redne zaposlitve, zato se odloči stopiti na pot prostega plačanca in sprejema vsakršno delo, ki upravičuje plačilo. Na žalost je v pogumnem novem svetu, polnem žužkastih pošasti, razmnožene Yakuze in prepotentnih vesoljcev v oblačilih poslovnežev delo, polno bolečin, muk in ponižanj plačano smešno nizko!


happy wheels