Mange

Manga Bleach se zaključuje 22. avgusta!


Letošnja združena 36. in 37. izdaja Shueshinega Weekly Shonen Jumpa naznanja, da bo Tite Kubo zadnje poglavje mange Bleach izdal v naslednji številki revije, ki jo bo Shueisha na japonske police odposlala 22. avgusta. V naslednji številki bomo priča tudi “pomembnemu naznanilu”.

Manga je v zadnje poglavje zgodbe vstopila februarja 2012. 73. zvezek mange je napovedal, da bo 74. tudi njen zadnji. Sasaki Hisashi, nekdanji vodilni urednik Weekly Shonen Jumpa in trenutni podpredsednik Global Shonen Jumpa pri Vizu je že pred štirimi tedni razkril, da se bo manga končala v manj kot desetih tednih. Revija je v ponedeljek objavila, da bo manga vrhunec dosegla v naslednjih dveh poglavjih.

Kubo je mango v Weekly Shonen Jumpu izdal leta 2001 in Shueisha je do danes založila 73 povezanih zvezkov. Manga je prejela televizijsko animejsko adaptacijo, ki je trajala od leta 2004 do 2012 in šteje 366 epizod.  Po njej so posneli tudi štiri anime filme, izdali več novel in video iger. Leta 2005 se je pričela tudi serija odrskih predstav muzikala, zadnja upodobitev je trajala do 4. avgusta.