Mange

Detective Conan praznuje 1000. poglavje


Manga Detective Conan avtorja Aoyama Gosha praznuje izdajo 1000. poglavja! Detektivska manga je pričela izhajati v Shogakukanovem Weekly Shonen Sundayju 19. januarja 1994.

Detective Conan

Dvojna številka Weekly Shonen Sundayja ponuja naslovnico s Conanom ter barvne strani v poglavju. Detective Conan se danes ponaša z izjemnimi 200 milijoni tiskanimi izdajami po vsem svetu.

Aoyamova manga sledi detektivu Kudo Shinichiju, ki je svetu poznan pod vzdevkom Edogawa Conan. Med preiskavo Kuda napadejo člani Črne organizacije in zastrupijo s pomlajevalnim zvarkom, slavni detektiv tako ponovno postane otrok. Da bi ohranil krinko, se Edogawa pod novim imenom preseli k prijateljici iz otroštva Mouri Ran in njenemu očetu in detektivu Kogoru. Skupaj pomagajo policiji reševati zahtevne primere in temeljiteje preiskati Črno organizacijo.

Detective Conan

Izjemne številke mange se odražajo tudi v animejski adaptaciji, saj je do danes TMS Entertainment izdal 869 epizod. Anime je pričel izhajati 8. januarja 1996.

Po franšizi je bilo izdelanih tudi 21 filmov, 27 OVA epizod, ena igrana televizijska drama, štirje igrani kratki filmi in dva povezana filma z animejem Lupin III.