Japonska

V Tokiu odpirajo manga stanovanja


Ste kdaj začutili kompulzivno potrebo po branju mang v popolni samoti, dokler ne dosežete zadnje strani? Ali morda iščete kraj, kjer lahko izbirate med široko paleto fizičnih kopij mang? Potem je morda manga kavarna pravo mesto za vas. Manga kavarne so vrste kavarn, ki izvirajo na Japonskem, kjer lahko obiskovalci izberejo med skoraj neskončnim seznamom mang in jih prebirajo v udobju. Ljudje plačajo glede na preživljeni čas v kavarni. Mnogo manga kavarn vsebuje tudi druge ponudbe, kot so prostori namenjeni gledanju filmov/animejev, tuši, široka paleta revij, računalniki z internetom, oddelek z glasbo, manikurni saloni, biljard, ping pong, igralni avtomati, solariji in še več.

Toda podjetje Soft Curve se je odločilo, da bo predstavilo revolucionarno zamisel. Naznanilo je namreč postavitev nove serije manga stanovanj! Soft Curve načrtuje zgraditi deset nadstropij manga stanovanj v treh mestih, Akihabari, Nakanu in Ikebukuru. Stanovanja bodo namenjena le turistom in obiskovalcem. Kot nakazuje ime, bodo prenočevalci deležni preživljanja časa v prostorih z več kot 2000 naslovi mang. Prenočitev bo stala manj kot 5000 jenov (35 €) v polno opremljenem stanovanju.

Toda s tolikšno raznovrstnostjo mang se poraja vprašanje, kako najti pravi naslov za vaš okus? Soft Curve je našel odgovor. Manga stanovanja bodo v vsakem mestu merila na drugo skupino bralcev. V Akihabari bodo stanovanja opremljena z najnovejšimi novicami in informacijami o mangah, Nagano bo prgišče klasičnih mang in Ikebukuro se bo osredotočal na shoujo ter josei.

Soft Curve Manga Apartment Key Visual haruhichan.com  New Manga Apartments to Open in Tokyo

Stanovanja ne bodo imela hotelske strežbe ali drugih storitev, saj želi podjetje tako zmanjšati stroške obiskovalcev. Prenočevalci bodo prejeli popuste v restavracijah in cosplay trgovinah ter pri nakupih različnih figur.

Pogosto turisti obiščejo specifična mesta, kot je Akihabara, da bi izkusili japonsko anime in manga kulturo. Toda ti obiski so omejeni na zelo kratek čas, saj je njihov primarni cilj nakupovanje. Soft Curve upa, da se bodo z zgraditvijo manga stanovanj obiski preobrazili v počitnikovanje.