Prijavite se na SloAnime newsletter in ostanite vedno povezani!

Japonska

Poglejte v svet Sword Art Onlina skozi VR


IBM-om developerWorks je v petek razkril 26-sekundni video izsek bojevanja iz predstavitve virtualne resničnosti “Sword Art Online: The Beginning”. Igra bo poskušala ustvariti svet iz franšize. V njej ne bomo uporabljali pripomočkov za igranje, temveč lastno telo. Avtor novele Sword Art Online Kawahara Reki je dejal, da bo igra ponudila “povsem drugačno izkušnjo od ostalih”.

Virtual Reality Sword Art Online Game Streams in-Game Combat Footage

Projekt se poslužuje računalniškega sistema naslednje generacije “Cognitive System”, ki podpira posameznikovo sprejemanje odločitev ter “SoftLayer”, IBM-ov visokonapredni sistem v oblaku, ki poganja okolje resničnega sveta.

Udeleženci predstavitve imajo priložnost, da skenirajo telesa ter jih prenesejo v igro kot 3D avatarje. V virtualno okolje ju popeljejo naprave Oculus Rift, ki skrbi za področje glave in vizualno podobo virtualne resničnosti , Leap Motion in Ovrvision, potrebni za upravljanje z rokami, Microsoft Kinect 2 za premikanje telesa in posebna obutev za zaznavanje nog in hoje. V celoti ji pravijo “Nervegear Prototype”. Nervegear je ime opreme za virtualno resničnost, ki jo uporabljajo liki v izvirni zgodbi Sword Art Onlina.

Pričetek predstavitve popelje uporabnika v okolje tržnice, kjer preizkuša sposobnost manipulacije s predmeti. Kasneje se spopadejo z Gleam Eyes (ki izhaja iz 74. nadstropja v prvem poglavju) in tremu drugimi nasprotniki.

Napovednik, ki je izšel februarja:

 


happy wheels