Japonska

Hokaidova sezona “travne sakure” je tukaj


Ko turisti načrtujejo pomladni izlet na Japonsko, običajno obiščejo območje Tokia in Kyota, kjer pričakujejo čudovite cvetoče češnje. Rožnati cvetovi so prav zares čudoviti na pogled, toda nihče ne bi smel prezreti oddaljene regije Hokaido.

Japonski severni otok je znan po gorovju in zimskih dopustovanjih, toda pomladni čas obiskovalce pogosti k rožnatemu morju!

Od sredine maja do zgodnjega junija v parkih Higashimokotovih shibazakur, Takinoejevih shibazakur ter Kamiyubetsuvih tulipanov cvetijo njihove imenske cvetice. Trio parkov je znan kot rožnato kraljestvo.

Higashimokotov park shibazakur je najpriljubljenejši, čeprav je odročnejši. Nahaja se v majhnem mestu Ozora, kamor bi najlažje pripotovali z letalom iz bližnjega regionalnega letališča Memanbetsu.

Ko stopite v park, vas bodo pozdravile prelepe shibazakure ali “travnate sakure”. Iglaste plamenke imajo enak odtenek in obliko kot češnjevi cvetovi, a rastejo le v hribovitih delih tega območja. Najdete jih tudi v beli, nežno vijolični in rdeči barvi.

Planote so objete v prikupno rožnato in predstavljajo odlično priložnost za fotografe. Ogledne sedeče skupine morda niso tako pogoste kot med hanamijem (ogledom cvetenja japonskih češenj), toda obiskovalci obožujejo sprehode skozi park.

見渡す限り一面に、色彩鮮やかなのピンクの絨毯が👀広がってます🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 東藻琴の芝桜は今がとっても見頃です😆…………………… #日本の絶景 #絶景 #東藻琴芝桜公園 #芝桜 #はなまっぷ #flowerstagram #team_jp_flower #私の花の写真 #jp_gallery_member #dairy_photo_jpn #土曜日の小旅行 #unkwownjapan #japangram #cityspride #北海道ミライノート #ig_hokkaido #北海道広報部 #北海道カメラ部 #道東カメラ部 #キタムラ写真投稿 #japan_of_insta #東京カメラ部 #tokyocameraclub #広がり同盟 #けしからん風景 #photo_shorttrip #_photo_japan_ #photo_travelers #Lovers_Nippon #team_jp_

A post shared by さぼろう (@saborou) on

Hagashimokotov park shibazakur vsako leto priredi festival, ki omogoča obiskovalcem, da uživajo v lokalni živi glasbi in regionalni kuhinji. Eden najpriljubljenejših posladkov je sladoled z okusom shibazakur.

Park ponuja tudi nov pogled na Hokaido. Čeprav je le-ta znan po zimskih užitkih, scenskih pohajkovanjih in gozdovih, lahko popotniki spomladi uživajo tudi v čudovitih  shibazakurah.