Japonska

Gintama postal prva japonska filmska uspešnica letos


Na uradnem Twitter računu igrane filmske upodobitve Gintame so naznanili, da je celovečerec v blagajno že prinesel več kot 3 milijarde jenov (23 milijonov evrov). Gintama je prvi japonski igrani film, ki je v letu 2017 presegel ta mejnik.

Gintama

Gintama se je pričel predvajati 14. julija in nemudoma postal finančni in kritični uspeh. Akcijsko komedijo je režiral Fukuda Yuichi (Hentai Kamen), v čevlje glavnega junaka Sakata Gintokija pa je stopil Oguri Shun.

Zgodba se osredotoča na Sakata Gintokija, sumaraja, ki za golo preživetje izvaja številna nenavadna dela. Ob boku mu stojita Nezemljanka Kagura in najstniški dedič doja (vadbenega mesta veščin) Shinpachi. Pred desetimi leti so napadli Nezemljani in strmoglavili tedanjo vlado shogunov ter zaukazali predajo mečev. Samuraji so povsem izginili z obzorja, toda v podzemlju se osnuje gibanje, ki nasprotuje vladajoči stranki.

Avtor Sorachi Hideaki je mango izdal v Weekly Shonen Jumpu leta 2004 in prav letos piše zadnje poglavje. Manga je kmalu postala velika uspešnica, danes ima v tisku več kot 50 milijonov izdaj. Prejela je tudi osem sezon animejske upodobitve, nova sezona “Porori” bo premiero doživela to jesen. Predstavila bo komična poglavja, ki jih je anime tekom predvajanja izpustil.