J-Pop

Enotedenska prijatelja v igranem filmu Isshuukan Friends


Uradna spletna stran igranega filma Ishuukan Friends, adaptacija mange avtorice Hazuki Macche, je objavila napovednik. Video se osredotoča na razmerje med Fujimiya Kaori in Hase Yuukijem.

Zgodba mange se vrti okoli Yuukija, srednješolca, ki želi postati prijatelj s sošolko in sosedo v klopi Kaori. Toda dekle ga sramežljivo zavrne in reče: “Spomini na moje prijatelje izginejo v enem tednu.” Yuuki se ne vda in srednješolca ob preteku tednov znova in znova tkata novo prijateljstvo.

Kawaguchi Haruna (Ouran High School Host Club, Sukitte Ii na yo) in Yamazaki Kento (Orange, Death Note, Shigatsu wa kimi no uso) bosta upodobila Fujimiya Kaori (na sliki levo) in Hase Yuukija (na sliki desno).

 

V igrani zasedbi so tudi:

  • Uesugi Shuuhei kot Kujou Hajime, novo vpisani dijak, ki pozna Kaorijino preteklost
  • Takahashi Haori kot Yamagishi Saki, Kaorijina in Yuukijeva sošolka in Yuukijeva prijateljica iz otroštva
  • Totsugi Shigeyuki kot Inoue Jun, razrednik Kaorijinega in Yuukijevega razreda
  • Komoto Masahiro kot Takayuki, Kaorijin oče
  • Furuhata Seika kot Kondou Mayu, izvirni lik v filmu, Kaorijina prijateljica iz nižje srednje šole
  • Kokusho Sayuri kot Fujimiya Shiho, Kaorijina mama

Vokalist skupine Choutokkyuu igra Kiryuu Shouga. Shougo je dober prijatelj glavnega junaka. Znano je tudi, da bodo nastopili Itou Sairi, Okada Keisuke in Iwase Ryou, toda njihove vloge še niso podane.

Film bo premiero na Japonskem doživel 18. februarja 2017.

Murakami Shousuke (igrani filmi Hadashi no Gen, Water Boys, Akai Ito) je prevzel režiserski stolček, za scenaristično pero pa drži  Izumisawa Youko (Garo – Goldstorm – Shou).

Manga je pričela izhajati leta 2012 in se zaključila januarja 2015. Hazuki je napisala tudi posebno poglavje mange aprila 2015. V sedem tankobon zvezkov jo je aprila 2015 založil Square Enix.

Animejska adaptacija je premiero na malih zaslonih doživela aprila 2014.

Hazuki je lanskega oktobra pričela izdajati drugo avtorsko mango z naslovom Boku ga Boku de Aru Tame Ni v reviji Gangan Joker.