Animeji

Shaftov Uchiage Hanabi prinesel izjemnih 170 milijonov jenov v enem dnevu


Shaftova animejska adaptacija drame Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka? (Naj ognjemet spremljamo s strani ali navzgor?) je že postala finančna uspešnica!

Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?

Osebje filma je razkrilo, da je Hanabi na otvoritveni dan zaslužil 170 milijonov jenov (1,3 milijona evrov). Celovečerec naj bi po napovedih v blagajno prinesel 4 milijarde jenov (30.5 milijonov evrov) in bi nadaljeval trend anime filmov, ki so presegli mejnik milijarde jenov.

Uchiage Hanabi je adaptacija večkrat nagrajene igrane drame iz leta 1993, ki nosi enako ime. Adaptacija studia Shaft prinaša moderne elemente, toda zgodba sledi isti rdeči niti. Med poletnimi počitnicami se skupina fantov odloči spremljati ognjemet s svetilnika. Preveriti želijo, ali bo ognjemet s strani izgledal okrogel oziroma plosk. Medtem enemu izmed fantov, Norimuchiju, dekle, ki mu je všeč, pošlje vabilo, da skupaj pobegneta od doma.

Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?

Oune Hitoshi (režiser igrane priredbe Bakumana) je napisal nov scenarij in Takeuchi Noboyuki je s filmom doživel režijski prvenec.

Uchiage Hanabi se bo v prihodnosti predvajal v 110 različnih državah in regijah.

Oglejte si napovednik za film: