Animeji

Prihaja druga sezona Sword Art Online


Uradna stran druge sezone animeja Sword Art Online je razkrila, da se serija na male ekrane vrača 5. julija. Stran je razkrila tudi, da bo prva epizoda na voljo predčasno, 4. julija po vsem svetu, medtem ko je premiera na Japonskem napovedana 29. junija.

Sword Art Online II Airs July 5th + Worldwide Premiere Image Sword Art Online II Airs July 5th + Worldwide Premiere

Sword Art Online II se bo pričel predvajati 5. julija na različnih televizijskih postaja. Najprej bo premiero doživel na Tokyo MX ob 23:30 po japonskem času, nato na MBS, TV Aichi, tvk, BS11, Gunma TV, Tochigi TV, Teletama, Hokkaido TV in TVQ Kyushu. Epizode bodo izhajale vsak teden ob isti uri. Serija se bo predvajala tudi v Južni Koreji, na Aniplusu in na tajskih ter singapurskih komercialnih televizijskih postajah.

Poleg televizijskih predvajanj, bo anime pričel pohod tudi po mnogih uradnih video pretočnih straneh. Na Japonskem ga boste lahko spremljali na spletnih portalih Niconico in Docomo, medtem ko se bo po svetu predvajal na sledečih straneh:

  • Kitajska – LeTV
  • Tajvan – iFunTV
  • Francija, Švica, Belgija, Alžirija, Monako, Tunizija in Quebec v Kanadi – Wakanim (francoski podnapisi)
  • Nemčija, Švica, Avstrija in Poljska – Peppermint.TV (nemški podnapisi)
  • Ostala Evropa – Daisuki
  • Preostali svet – Crunchyroll

 

Sledi nekaj orisov glavih likov, Kirita for the main characters Kirito (glas mu posoja Yoshitsugu Matsuoka) , Sinon (glas ji posoja Miyuki Sawashiro – Himeko Inaba v Kokoro Connect) in Death Gun, ki so bili izdani na uradni strani:

suzumiya_haruhi_scan_4f9eaee1  Sword-Art-Online-II-Airs-July-5th-+-Worldwide-Premiere-Sinon

Sword Art Online je lahki roman izpod mojstrskih rok Rekija Kawahare, ki je tudi avtor Accel Worlda. Lahki roman je pričel izhajati leta 2009 in bil prodan v milijonih izvodov,

leta 2012 pa je prešel na prvo mesto prodajnih lestvic. Istega leta je izšla tudi animejska adaptacija. Anime Sword Art Online je izšel julija 2012 pod okriljem studijske hiše A-1 Pictures in prejel nemalo pohval. Od takrat se je franšiza pojavila tako na konzolnih kot spletnih igrah, spin-off mangah in splošnih prodajnih artiklih po vsem svetu. Lahki roman se je na Japonskem zaključil 10. avgusta 2013 in postal najdaljši povezani lahki roman. Kawahara je pričel kasneje ponovno pisati serijo kot Sword Art Online: Progressive; prerojena verzija z dodatno vsebino. Drugi izvod Sword Art Online: Progressive je pričel izhajati decembra.

Trailer za drugo sezono Sword Art Online:


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *