Animeji

Napovedana filma Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nove


Prihajajoča številka Shonen Gahosha’s Young King Ours revije najavnja, da bo Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova prejel dva anime filma, ki bosta izdana naslednje leto.

Prvi anime film bo povzetek anime serije iz leta 2013, vsebova pa bo tudi nove scene. Drugi film bo predstavil povsem svežo vsebino, zgodba pa bo postavljena za dogodki serije. Celotno osebje anime serije se vrača v produkcijo obeh filmov.

Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova je znanstveno-fantazijska manga. Serija je premiero doživela 2009 v reviji Shonen Gahosha Young King Ours. Do danes je bilo izdanih 8 volumov. Manga je lanskega oktobra prejela tudi animejsko adaptacijo. Produkcijo je vodil SANZIGEN (Miss Monochrome: The Animation, Black Rock Shooter) s Kishi Seijijem (Persona 4 The Animation, Angel Beats!) na režiserskem stolčku. Uezu Makoto (School Days, Kore wa Zombie Desu ka?) je poskrbel za kompozicijo in Kouda Masato (Mahou sensou) je prispeval glasbeno podlago.

Povzetek zgodbe:

Do leta 2039 je globalno segrevanje povzročilo, da se je nivo morja dvignil, s čimer je svet izgubil ogromno celinskega območja. Na slehernem delu oceanov se prične pojavljati skupina bojnih ladij, ovitih v meglo, imenovana “Flota megle” ter napada ladje s človeško posadko. Kljub skrajnim naporom človeštva, da bi se jim uprlo, ga Meglina sila povsem izravna. Vse trgovske poti človeštva je Flota megle presekala, politično ekonomijo uničila in človeška rasa je počasi upadala. Čez sedem let se podmornica I-401 Flote megle pojavi pred kadetom Chihayo Gunzom. Humanoidna človeška oblika, ki upravlja podmornico in bi morala biti njihov sovražnik na presenečenje vseh ponudi roko človeštvu.

Aoki Hagane no Arpeggio Ars Nova website Visual Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova Anime Films Announced for 2015

Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova anime filma bosta na Japonskem izšla v toku leta 2015.

Aoki Hagane no Arpeggio Ars Nova Movie 1 Aoki Hagane no Arpeggio Ars Nova Movie 2 anime Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova Anime Films Announced for 2015

Spletno stran animeja lahko obiščete tukaj: http://aokihagane.com/