Animeji

Drame, posnete pa animejih, ki jih ne smete zamuditi


Včasih so lahko igrane priredbe animejev in mang prav nerodne (khm Dragonball Evolution khm), saj vsako zgodbo ni mogoče pretočiti v tridimenzionalni svet. Toda te televizijske drame so po našem mnenju upravičile naslovno ime.

1. Boys Over Flowers

Žanr: Romantična komedija/Drama

Država: Južna Koreja

Epizod: 25

Povzetek zgodbe: Jan Di je običajno dekle, ki z družino vodi kemično čistilnico ob prestižni šoli. Ko Jan Di reši dijaka pred skokom s strehe šole, ji ta podari plavalno štipendijo. Med obiskovanjem glavna junakinja spozna razliko med štirimi elitnimi dijaki in ostalimi učenci.

Boys Over Flowers

2. City Hunter

Žanr: Akcija/Romanca/Triler

Država: Koreja

Epizod: 20

Povzetek zgodbe: Lee Yoon-sung si je zadal, da bo maščeval smrt krušnega očeta. Njegov cilj je ubiti “Svet petih”, skupino skorumpiranih politikov, ki so nadzirali nezakonito vojaško operacijo leta 1983.

City Hunter

3. Itazura na Kiss: Love in Tokyo

Žanr: Romantična komedija

Država: Japonska

Epizod: 33

Povzetek zgodbe: Aihara Kotoko je preprosto dekle, a to je ne ustavi pred zagledanostjo v Ire Naokija, najpametnejšega fanta na šoli. Ko Kotoko Naokiju končno napiše ljubezensko pismo, ga ta brez premišljanja odvrže v smeti in Kotoko zlomi srce. Da je mera polna, njena družina ostane brez doma in se preseli k Naokijevi družini.

Mischievous Kiss: Love in Tokyo

4. GTO: Great Teacher Onizuka (2012)

Žanr: Komedija/Drama

Država: Japonska

Epizod: 11 + 3 posebne epizode

Povzetek zgodbe: Onizuka je nekdanji nasilnež, ki se odloči postati učitelj. Njegov neobičajni način učenja in obnašanje do učencev počasi spreminja odnos njegovih dijakov do šole in življenja.

Great Teacher Onizuka

5. Bartender

Žanr: Drama

Država: Japonska

Epizod: 9

Povzetek zgodbe: Po večletnem tavanju skozi življenje brez cilja, se Sasakura Ryu odloči postati točaj. Medtem ko Ryu išče najboljši koktejl, pomaga reševati težave svojih strank.

Bartender

6. Seiyou Kottou Yougashiten

Žanr: Komedija

Država: Japonska

Epizod: 11

Povzetek zgodbe: Štirje možje iz različnih generacij delajo v priznani slaščiarni. Stranke vanjo vedno prinesejo edinstvene zgodbe. Ljubitelji mange se morajo zavedati, da je romantična nota med zaposlenimi v drami precej okrnjena.

Antique Bakery

7. Rookies

Žanr: Šport

Languange: Japonska

Epizod: 11

Povzetek zgodbe: Kawato Koichi je učitelj na neslavni srednji šoli Futakotamagawa, polni nasilnežev in mladoletnih prestopnikov. Koichi skuša zgraditi boljše odnose med učenci, zato postane svetovalec šolskega bejzbolskega kluba.

Rookies

8. Gokusen

Žanr: Akcija/Komedija/Drama

Država: Japonska

Epizod: 33

Povzetek zgodbe: Kumiko Yamaguchi je idealistična učiteljica, ki želi spremeniti življenje svojih učencev. Je razrednica 3. D, razreda prestopnikov, ki bodo poskušali storiti vse, da Yamaguchijeva zaradi svoje nežne narave odstopi. Toda učenci se ne zavedajo, da je Yamaguchijeva 4. generacija družine Oedo, ki pripada jakuzi.

Gokusen

9. Kimi wa Petto

Žanr: Drama/Romantična komedija

Država: Japonska

Epizod: 10

Povzetek zgodbe: Iwaya Sumire je uspešna poslovna ženska, ki jo odpustijo, ker je “prepopolna”. Ko Sumire pred svojim pragom odkrije ranjenega brezdomca, ga vzame pod streho ter se do njega obnaša kot do hišnega ljubljenčka.

Kimi wa Petto

10. Skip Beat!

Žanr: Komedija/Glasba/Romanca

Država: Tajvan

Epizod: 15

Povzetek zgodbe: Gong Xi (Mogami Kyoko) opusti lastne sanje, da bi podprla Bu Po Shanga (Fuwa Shotaro) in njegove sanje o življenju idola. Ko Gong Xi spozna, da jo je Bu po Shang izrabil, se želi maščevati, zato se pridruži agenciji talentov L.M.E.

Skip Beat!